Tradition & Kvalité

Recept

Kryddstarka Kräftor, Kalla

3-6 Små Portioner

Produkter Från Pandalus:
Kräftor

Typ av recept:
Förrätt

Ingredienser
1 tsk Hela Szechwan Peppar eller Svartpeppar
1 msk Iingefära, Färsk, Riven
1 kg Kräfta
4 Salladslök, Hackad
1 tsk Salt
1 msk Sherry
3 dl Vatten

Tillagning

Koka upp allt utom kräftorna i ca 5 minuter. Rensa kräftorna- ta vara på allt kött. Lägg kräftköttet i den avsvalnade lagen och ställ i kylen över natten. Låt kräftorna rinna av innan servering. Gott på strimlad sallad.

Kräftomelett

6 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Kräftor

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
4 Ägg
1 knippe Gräslök
100 g Ishavsrom
1, 150 kg, g Kräfta, Kött från Kräfta
4 dl Mjölk
Salt
2 tsk Smör eller Margarin

Tillagning

Koka upp mjölken. Låt den kallna. Vispa äggen lätt i en skål. Häll i mjölken under vispning. Rör ner hackad gräslök (spara lite till garnering), och lite salt. Smörj en avlång form (ca 1 liter) och häll i äggsmeten. Täck med smörgåspapper och koka omeletten i vattenbad, 175 grader, ca 45 minuter. Stjälp försiktigt upp omeletten på serveringsfat och garnera i rader med kräftkött, ishavsrom och hackad gräslök.

Kräftor med Soltorkade Tomater och Basilika

4 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Kräftor

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
1 dl Basilika, Färsk, Hackad
Basilikablad
Citron, Klyftad
2 msk Citron, Pressad
500 g Fettuccine
1 msk Kapris
1 kg Kräfta
1/2 dl Pinjenötter, Rostade
2 msk Smör
12 Soltorkade Tomater, Strimlade
1/2 dl Svarta Oliver, Halverade
Svartpeppar
1 Vitlöksklyftor, Pressade

Tillagning

Rensa kräftorna och ta vara på allt kött. Krydda med lite peppar och ställ åt sidan. Koka fettuccine al dente enligt förpackningen. Låt rinna av och lägg i en stor skål. Tillsätt tomater, oliver, vitlök, kapris, basilika, pinjenötter, smör och rör om väl. Smaka av med salt och peppar och rör ner citronsaften. Tillsätt kräftköttet och garnera med citronklyftor och basilikablad.

Kräftor och Melon med Avocadodressing

4 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Kräftor

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
2 Avocados
1 1/2 Citron, Pressad
1 dl Créme Fraiche
2 msk Dill, Hackad
2 Honungsmelon
1 msk Jungfruolja
1 kg Kräfta
2 msk Majonnäs
1 tsk Vinäger

Tillagning

Skala kräftorna. Dela melonerna, kärna ur dem, tärna köttet och behåll skalhalvorna. Blanda olja och vinäger med lite saft från melonerna. Blanda ner dillen och kräftstjärtarna som får dra i dressingen ett tag. Mixa avocadoköttet med övriga ingredienser till en krämig sås. Blanda melontärningarna med kräftstjärtarna och fyll melonhalvorna med blandningen. Häll dressingen över eller servera vid sidan om.

Kräftrisotto

4 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Kräftor

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
1/2 tärning Fiskbuljong
1 Gul Lök, Hackad
1 kg Kräfta
Persilja
3 dl Ris
1/2 tsk Rosmarin
Salt
2 msk Smör eller Margarin
Svartpeppar
1 burk Tomat, Krossad
2 dl Vatten

Tillagning

Rensa kräftorna och ta till vara allt kött. Fräs löken i matfett. Tillsätt ris, tomatkross, vatten, buljongtärning och rosmarin. Koka upp och låt koka 20 minuter. Lägg i kräftköttet och smak av med salt och peppar. Strö över hackad persilja eller dill. Alternativ: Ersätt buljongtärningen och vatten med en hemlagad kräftbuljong gjord på kräftskalen: Krossa kräftskalen och koka upp dem i vatten så det täcker. Koka i 20 minuter och sila av. Använd 2 dl buljong i receptet.

Louisiana Kräftor

4-6 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Kräftor

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
1 tsk Chilipulver
2 Citron, Klyftad
2 msk Dillfrön
2 Gul Lök, Klyftor
1 tsk Kajennpeppar
2 kg Kräfta
3 Lagerblad
4-6 Majskolvar
1 kg Potatis, Färsk
3-4 dl Salt
2 msk Senapsfrön
1 msk Tabasco
4 l Vatten
1 tsk Vitlökspulver

Tillagning

Gör dessa kryddstarka kräftor dagen före servering. Koka upp vatten och allt utom potatis, majs och kräftor. Låt det sjuda i ca 20 minuter. Lägg i potatis och majskolvar och koka till de är färdiga. Ta upp och låt svalna. Låt lagen svalna. Häll bort kräftornas lag och lägg dem i den starka lagen. Ställ i kylen över natten. Låt rinna av innan servering. Servera med rumstempererad potatis, majs, baquettebröd och massor med kall öl.