Recept & Fakta

Frikassé på Pandalus Hummerstjärtar

4 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Hummer 300Gram

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
Citron, Pressad
2 dl Fiskbuljong
2 msk Gräslök, Hackad
340 g Hummerkött
200 g Kantareller
1 dl Mjölk
några blad Ruccola
2 Schallotenlök
3 msk Smör
2 msk Vetemjöl
2 dl Vispgrädde
Vitpeppar

Tillagning

Hetta upp smöret i en rymlig kastrull och stek löken utan att den tar färg. Tillsätt kantarellerna och stek under omrörning någon minut, häll på fiskbuljongen och grädden och låt koka i 10 min, krydda med vitpeppar, citron ev salt och red av såsen, låt koka i 5 min. Tillsätt hummerköttet, gräslöken och den strimlade ruccolasalladen. Smaka av och servera med antingen ris eller pasta. Jättegott !!

mock_650x300

Hummer Newburg

4 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Hummer 300 Gram

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
3 Äggula
1 Hummer, Kokt
1 krm Kajennpeppar
1 tsk Salt
1/2 dl Sherry eller Rom
2 msk Smör
3-4 dl Vispgrädde

Tillagning

Klyv hummern. Tag bort magsäcken och tarmen och ta ut allt kött. Knäck klorna och ta ut köttet. Skär det i bitar. Smält matfett i kastrull, tillsätt grädde och sjud upp. Låt grädden sjuda ca 10 minuter. Blanda ner den hackade hummern. Sjud på nytt. Vispa äggulorna med sherry eller rom och rör ner dem försiktigt. Smaksätt med salt och kajennpeppar och sjud ett par minuter till stuvningen tjocknar något. Servera med rostat bröd.

mock_650x300

Hummer Thermidor

4 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Hummer 300 Gram

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
1 Äggula
1 tsk Dragon
1/2 msk Fransk Senap
2 Hummer, Kokt
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
2 msk Parmasanost
1/2 tsk Salt
2 Schalottenlök, Hackad
3 msk Smör
1 msk Vetemjöl
1 krm Vitpeppar
1/2 dl Vitt Vin, Torrt

Tillagning

Klyv humrarna. Ta bort magsäcken och tarmen och ta ut allt kött(spar skalhalvorna). Knäck klorna och ta ut köttet. Skär det i mindre bitar. Fräs hummerköttet i 2 msk matfett och häll på vin. Ställ åt sidan. Fräs löken mjuk i det återstående matfettet och strö på mjöl. Späd med grädde och låt såsen koka i ca 3 minuter. Smaksätt med smulad dragon, senap, salt och peppar. Rör ner äggulan. Fördela hummerköttet i skalhalvorna och häll såsen över. Strö på parmesanost och gratinera i 250ºC ugnsvärme i ca 5 minuter till ytan fått fin färg. Servera med rostat bröd och smör.

mock_650x300

Hummersallad

4 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Hummer 300 Gram

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
10 Champinjoner, Skivade
Citron, Klyftad
1 msk Congac
Dillkvistar
Endivsallad
Grönsallad, Strimlad
2 Hummer, Kokt
1 krm Kajennpeppar
1/2 dl Majonnäs, Lätt
1 paket Sparris, Djupfryst
1 1/2 dl Vispgrädde

Tillagning

Rensa hummern. Knäck klornaoch ta ut köttet. Skär hummerstjärten i skivor. Koka sparris enligt förpackningen och låt den svalna fort. Rör ihop såsen. Lägg sallad på fyra tallrikar och fördela hummerköttet, champinjoner och sprris ovanpå. garnera med endive, citron och dill. Häll såsen över salladen. Servera med bröd och smör.

mock_650x300

Hummersoppa

4-5 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Hummer 300 Gram

Typ av recept:
Förrätt

Ingredienser
1 dl Congac
2 tärningar Fiskbuljong
50 g Gul Lök
1 Hummer, Kokt
Hummerkött
1 krm Kajennpeppar
1 Lagerblad
1 msk Matolja
50 g Morot
Persilja, Kvistar
Salladskål, Finstrimlad
Salt
1 msk Smör
1 krm Timjan
1 msk Tomatpuré
15 dl Vatten, Kallt
1 msk Vetemjöl
Vitpeppar
2 dl Vitt Vin, Torrt

Tillagning

Klyv hummern. Ta bort magsäcken och tarmen och ta ut allt kött. Knäck klorna och ta ut köttet. Lägg allt kött åt sidan. Stöt allt skal i en mortel och hacka inkråmet fint. Lägg skal, inkråmet i en gryta med het matolja och fräs några minuter. Häll på het cognac och tänd på. (Ha ett lock till hands att lägga på grytan om lågorna blir för stora). Skala morot och lök och hacka dem fint. Blanda ner i grytan med fiskbuljong, vin, kryddor och tomatpuré. Låt soppan koka 15 minuter och sila den i en kastrull. Rör smör och mjöl till en mix och red av soppan. Låt soppan sjuda ytterligare 5 minuter. Lägg finstrimlad salladskål i sopptallrikarna och fördela hummerköttet ovanpå. Häll soppan runt garneringen.

mock_650x300

Hummerstjärtar på Gröna Nudlar med Basilikasås

4-5 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Hummer 300 Gram

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
Basilika
Blekselleri, Strimlor
Citron, Pressad
3 dl Fiskfond
2 dl Grädde
1 dl Henkell Trocken, Sekt
400 g Hummer
Morot
350 g Nudlar, Gröna
Palsternacka
Purjolök
Salt
2 st Schalottenlök, Hackad
50 g Smör
Svartpeppar
2 cl Vermouth, Torr

Tillagning

Fräs chalottenlöken i lite smör, tillsätt vinet och vermouthen och låt det koka ihop något. Häll på grädde och fiskfond och koka ner till hälften. Tillsätt det upptinade hummerköttet, den finstrimlade basilikan och en matsked smör. Koka upp det hela försiktigt och låt dra. Koka nudlarna i lättsaltat vatten, sila av och smaksätt med grovmalen svartpeppar och lite smör. Lägg nudlarna på tallrik, häll över hummerstuvningen och lägg de strimlade grönsakerna ovanpå Garnering: Morot, palsternacka, purjolök och blekselleri i strimlor som kokas lätt i saltvatten, blandas med lite smör och smaksätts med havssalt.

mock_650x300

Italiensk Hummerfrikassé

4-5 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Hummer 300 Gram

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
300 g Hummer
Salt
3 Schallotenlök
3 msk Smör
1/2 tsk Timjan
6 Tomat
1 1/2 dl Vispgrädde
Vitpeppar, Finmald
1 1/2 dl Vitt Vin

Tillagning

Doppa tomaterna i kokande vatten i ca 10 sekunder. Skala sedan tomaterna och hacka dem grovt. Finhacka schalottenlöken och fräs den i smöret med timjan. Tillsätt vinet och låt det koka ner till hälften. Tillsätt sedan grädden och tomathacket samt hummerstjärtarna. Låt det bli riktigt genomvarmt, smaksätt med salt, peppar och citron, ev en dillvippa. Servera med pasta eller ris

mock_650x300

Ugnsgrillad Hummer

4-5 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Hummer 300 Gram

Typ av recept: Huvudrätt

Ingredienser
1 tsk Basilika
2 Hummer, Kokt
1 krm Kajennpeppar
Olja
2 msk Persilja, Finhackad
1 Salladslök, Hackad
Salt
6 msk Smör
3 msk Ströbröd
Svartpeppar
2 Vitlöksklyftor, Pressade

Tillagning

Dela humrarna på längden. Ta ut köttet från huvud och stjäer och tag bort magsäcken och tarmen. Krossa försiktigt klrna och ta ut köttet. Skär köttet i munsbitstora bitar. Pensa med olja på utsidan av skalen. Smält 4 msk smör med vitlök och tillsätt hummerköttet, örterna, kajenpeppar, salladslök och lite salt och peppar. Värm några minuter och häll blandningen i skalen. Täck med persilja och ströbröd och klicka över det återstående smöret. Grilla i 275°C ugnsvärme i 5-7 minuter till täcket fått fin färg. Servera genast.

mock_650x300